Vicaris, pastoor Paul Verbeek benoemd tot Erekapelaan van het Heiligdom in Beauraing

Zaterdag 11 juni jl. vertrokken vanuit de regio West-Brabant en Zeeland, met een aantal bussen en auto’s,  zo’n 140 pelgrims op bedevaart naar Beauraing, waaronder vele parochianen vanuit de Lievevrouweparochie Bergen op Zoom. Vanuit  Bisdom Den Bosch sloten in Beauraing nog 30 pelgrims hierbij aan.

Aan het einde van de eucharistieviering van 11.00 uur stond in de Rozenkranskerk vicaris/pastoor Paul Verbeek een heuse verrassing te wachten.

Namens de bisschop van Namen Mgr. Pierre Warin werd Paul Verbeek benoemd tot Erekapelaan van het Heiligdom van Beauraing.

Dit vanwege zijn 25-jarig jubileum als voorzitter van Comité Pro Maria, bisdom Breda. Paul heeft in al die jaren vele, vele pelgrims mee op bedevaart genomen en begeleid naar Maria met het Gouden Hart.

Hij ontving hiervoor uit handen van de Rector van het Heiligdom, Pater Joël Rochette, een bisschoppelijk certificaat en werd er bij Paul een ereteken omgehangen in de vorm van een mooi borstkruis aan een sierkoord met kwast op de rug.  Op het kruis staat een Mariablauw met Goud Hart met onderaan 5 bloemetjes die staan voor de 5 zieners: Gilberte en Andrée Degeimbre en Fernande, Albert en Gilberte Voisin.

Vanuit het parochiebestuur van de Lievevrouweparochie waren hierbij de vice-voorzitter Jan van Wijk en penningmeester Koert Bastianen aanwezig. Dhr. van Wijk sprak de gedecoreerde namens de Lievevrouweparochie toe en overhandigde hem een zeer fraai kunstwerk in glas waarop Maria met haar Gouden Hart afgebeeld  staat.

Namens het Comité Pro Maria nam Elma Bastianen-Luijks het woord en overhandigde Paul symbolisch een cadeau. Maria is in 1932-1933 in Beauraing onder een rode Meidoorn verschenen aan de 5 kinderen. Binnenkort kan Paul in Bergen op Zoom onder zijn eigen rode Meidoornboom zitten! Dit leek het Comité een heel toepasselijk aandenken aan zijn Zilveren voorzittersjubileum van Comité Pro Maria!

Paul mocht die dag vele hartelijke felicitaties in ontvangst nemen vanwege deze uitzonderlijke benoeming! Hij waardeerde het zeer dat er ook enkele familieleden bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig waren!

‘s Middags droeg Paul tijdens het Lof in de Tuin der Verschijningen, met gepaste trots, voor het eerst het mooie ereteken.

En zo werd deze bedevaart naar Maria met het Gouden Hart een heel bijzondere bedevaart met een extra Gouden randje. Niet alleen voor Paul , maar ook voor alle pelgrims!  Het was heel speciaal hiervan getuige te mogen zijn!