Dagbedevaart

Sinds 1948 worden er bedevaarten vanuit het bisdom Breda georganiseerd naar Beauraing. De dagbedevaart vindt altijd plaats op de zondag van het (lang) weekend dat de verzorgde bedevaart in Beauraing verblijft. Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen, van wie de ouder(s) mee gaan met de meerdaagse bedevaart, hun ouder(s) bezoeken en samen de zondagmissen beleven.
Op zondagmorgen, vroeg in de ochtend, rijdt de bus via verschillende opstapplaatsen naar Beauraing. De precieze rijroute hangt vanzelfsprekend af vanaf welke woonplaatsen de pelgrims meegaan.

De heenreis verloopt zonder tussenstop. In de bus ontvangt u wel een versnapering. Bij aankomst op het Heiligdom wordt u koffie aangeboden. Verdere versnaperingen die u wenst te gebruiken die dag zijn voor eigen rekening.
Tijdens de reis worden er enkele gebeden uitgesproken en worden er verschillende Marialiederen gezongen. Deze vindt u in een boekje dat wordt uitgedeeld in de bus en welke u kunt behouden.
De dagbedevaartgangers arriveren meestal om ongeveer 10.30 uur bij het heiligdom in Beauraing.
Om 11.00 uur begint de plechtige eucharistieviering in de Rozenkranskerk.
’s Middags om 14.45 uur is het Lof met ziekenzegening, welke u ook persoonlijk kunt ontvangen indien u dit wenst.
Bij mooi weer vindt deze plaats buiten in de tuin der Verschijningen, anders binnen in de Rozenkranskerk.
Vanwege het feit dat er eigen pastores meereizen met de verzorgde bedevaart zijn alle diensten in het Nederlands.
Om 16.30 uur vertrekt de bus weer huiswaarts en worden de dagpelgrims uitgezwaaid door de gasten van de verzorgde bedevaart die hun verblijf nog voortzetten.

De terugreis verloopt rechtstreeks naar de diverse opstapplaatsen, dus zonder tussenstop.
U dient zelf voor een reisverzekering te zorgen en het is verplicht een identiteitsbewijs bij zich te hebben.

Voor bedevaartkosten; zie ‘Nieuws > Data en Prijzen’.
Voor verdere informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met een propagandist in uw regio; zie ‘Contact > Propagandisten’.